Advertising

Pit House by UID Architects

633

0


UID Architects has designed Pit House for a family consisting of a married couple and a child. Located in Okayama, Japan, the project, featured circular living rooms and terraces, has a total floor area of 117m² (1,259ft²).

The relationship is as if the site’s natural environment and the architecture coexist at the same time. The architecture has become a part of the whole landscape of undivided environment, not simply thinking about connection to the surroundings from the cut off opening in walls. This time, we came up with a living form that accepts the outside environment such as surface of the terraced land, surrounding neighboring houses’ fences and walls, residences that sit along the slope and far beyond mountains. The architectural principle is not a division from the land with a wall, but an interior that is an extension of the outside and connection of the surface like a pit dwelling that is undivided from the land. In concrete, six types of floor levels including a round floor that is created by digging the surface are connected with a concrete cylinder core at the center. Furthermore, delicate and multiple branch-like columns that support the slightly floating boxes produce various one-room spaces.

Environment and architecture create new extensive relationship by connecting surfaces. The territory is undefined in the space in a body sense. I think that is more natural relationship of an architecture standing in a landscape.

— UID Architects

Drawings:

Advertising

Photographs by Koji Fujii / Nacása & Partners Inc.
Visit site UID Architects

Related Posts

Вверх