Advertising

House Behind the Wall by Mjölk architects

81

0


Mjölk architects have transformed an over a hundred years old house, located in Liberec, the Czech Republic, into a modern home. Called House Behind the Wall, the 272-sqm (2,929-sqft) project consists of actually two houses built on the old stone foundation behind the concrete wall. A family house and a small guest house for a young sailor, the clients’ son, who spends most of the year at the helm of transatlantic ships.

It all started with our clients’ purchase of a house over a hundred years old. The traditional building with a gable roof was at its end. Its stone basement was still in a good condition so we decided to take down the rest of the house and use the stone socle in the basement as a foundation for the new house. Our courageous and somewhat risky plan worked out and today, the clients live in a beautiful, modern house which combines the historical soul of its predecessor and nordic esthetics with a touch of industrial style. What can we say? The road to success is not always an easy one but it’s worth it to put in a little extra effort.

— Mjölk architects

Drawings:

Advertising

Photographs by Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
Visit site Mjölk architects

Related Posts

Вверх