Advertising

Bic Residence by NatureHumaine

385

0


Montreal-based studio NatureHumaine has transformed and enlarged a small house located on the heights of a village in the Rimouski region, Quebec, Canada. Called Bic Residence, the house, completed in 2015, measures 3,800ft² (353m²).

Two volumes of wood and steel are juxtaposed in an L shape to the existing volume coated in brick, now containing the entry,office space and living room. The two new volumes host the kitchen and dining room on the ground floor and the bedrooms and bathrooms on the second floor. The two new overlapping boxes protrude towards the edge of the forest allowing to insert a new terrace overlooking the garden.Double height volumes flooded with natural light are thus defined at the junction of the three boxes. Organizing the inner space, they delineate picture frame onto the surrounding landscape. A color palette composed of gray, black and blue juxtaposed to cedar wood corridors create a visual and geometric continuity within the living spaces.

— NatureHumaine

Drawings and Models:

Advertising

Photographs by Adrien Williams
Visit site NatureHumaine

Related Posts

Вверх