Advertising

AV House by Cristián Romero Valente

565

0


Cristián Romero Valente has designed AV House. Located on a steep slope in Maitencillo, Chile, the house has a total floor area of 284m² (3,057ft²).

The house respect the horizontality of it’s environment that extends to each of its levels. This allows that the sea is at sight from inside of the house, as well as from the surrounding outdoor spaces.

The access ramp functions as an independent element that connects the street and the parking space with the house. The need of an access ramp constitutes an architectural opportunity: In order for the ramp inclination to offer suitable mobility and a smooth circulation, it was required to establish a separation between the house and the street.

The interior access to the house is at a mid-level height; below the street level and above the ground floor. Once inside the house there is an access hall with a balcony that looks towards the double height living room. The balcony also offers an open view to the coast.

The material used for the construction of the house is reinforced concrete with board-formed finish. The purpose of this choice of material is to make the marks visible of the goodgrain when painting it white. This choice of color aims to further the effect of a luminous atmosphere that extends to each enclosure within the house, complemented with a series of skylights and light courtyards.

The roof is a habitable space, wich is accessed from behind the wall of the main facade. It is connected to the rest of the house through a circulation route constituted by the ramp and the hall. This way the circulation is an ascendant path that rounded off with the horizontal line of the roof, which works as a spot to contemplate the sea.

— Cristián Romero Valente

Drawings:

Advertising

Photographs by Pablo Casals Aguirre
Visit site Cristián Romero Valente

Related Posts

Вверх