Advertising

Sant Mori Pergola by MESURA

192

0


MESURA has transformed a summerhouse located in Sant Mori, Spain. Called Sant Mori Pergola, the project was completed in 2016.

Houses should evolve along with its user. Ana María and Manuel, our clients, made the decision of spending as much time as possible in their summerhouse in Sant Mori. Located between Figueres and Girona, Sant Mori is a rural village with irregular geometry, which offers a characteristic Mediterranean landscape scenery to its inhabitants, bounded by long fields and forests.

The Blasco-Nicolau family was already using the house regularly during the hottest months of the year and therefore, the swimming pool has always been an important feature to their summer lifestyle. Nevertheless, its use was mainly focused on the water area, as the adjacent space was not comfortable despite its appeal.

The idea was to bring back the space’s vitality with the purpose of making it the house’s exterior heart: a meeting point, an exterior room for the family. A place under a canopy’s shade, where three generations would coexist, chat and share moments.

— MESURA

Drawings:

Advertising

Photographs by Salva Lopez
Visit site MESURA

Related Posts

Вверх