Advertising

The Hill House by David Coleman

138

0


David Coleman has designed The Hill House located in Winthrop, Washington, USA. Totaling 195m² (2,100ft²), the dwelling is composed of a stepped platform, a shelter formed by the roof and east wall, and several gabion stone walls.

It is sited on a long, narrow, rocky hillside, sloping gently to the south and steeply to the east and west. The building reads and lives like a habitable landscape, adapting to the changing seasons and needs of its occupants. Sustainable materials, technologies and techniques are used throughout. Recycled steel, sustainably harvested wood, BIBS insulation in oversized wall and ceiling cavities, on-demand hot water, low-flow fixtures and convection heat are just a few of the strategies employed. In short, this is a modest, sustainable building with a big presence in a big landscape.

— David Coleman

Drawings:

Advertising

Photographs by Lara Swimmer
Visit site David Coleman

Related Posts

Вверх