Advertising

The Dovecote by AZO. Sequeira Arquitectos Associados

348

0


AZO. Sequeira Arquitectos Associados has transformed an old dovecote in the backyard of a home into a playhouse for children and a balneary to serve the pool on the ground floor. Located in Soutelo, Portugal, The Dovecote measures 54m² (581ft²).

Our client asked us to reform an old dovecote in the backyard of his home. We decided to propose a play house for the children and a balneary to serve the pool on the ground floor. The whole family loved the idea.

We wanted a play room inspired by magic, fantasy and also by the childhood dreams and memories…

We decided to transform the old dovecote in a minimal concrete «tree house» that represent these memories and fantasies of pure and peaceful way. We look for a way that seemed the main volume is levitating as a tree house but simultaneously it had to be balanced and pure. The idea was that the interior was absent of superfluous elements and were gradually decorated by the works and toys of these children as a reflection of consumer society we are experiencing. Some elements remained of the original building as the triangular window through which entered doves.

— AZO. Sequeira Arquitectos Associados

Drawings:

Advertising

Photographs by Nelson Garrido
Visit site AZO. Sequeira Arquitectos Associados

Related Posts

Вверх