Advertising

The Carbon House by Mjölk architects

529

0


Czech-based studio Mjölk architects has designed The Carbon House clad with partially burnt vertical timber planks.

That house had through it´s creation own working title. Once received the facade, which is more common at far east, nobody around call it otherwise than Uhlík (Carbon). The family who lives there expand shortly after the completion from four to five. However, the master of the six men (including dog and cat) is a single woman. The surrounding garden and cultivating vegetables behind the house are her domain, then the boys belong to driveway and garage. The latest addition to the family made the children’s room in future counting with split into two halves remains rather long period common. This will approach the construction zone sleeping in the open truss.

The disposition of that house on 10.5 x 7 m grew up on a flat, open landscape in direct contact with the surrounding buildings. Main view is open to the south in front of near forest. House efforts to embrace the inner central staircase. It´s doing not only because to divide interior´s spaces or create recesses of kitchen and study but let them interconnected as well. Technical background is in the hall, some of it (the washing machine) fit well under the stairs.

— Mjölk architects

 

Drawings:

Advertising

Photographs by BoysPlayNice
Visit site Mjölk architects

Related Posts

Вверх