Advertising

Les Rorquals by Alain Carle Architecte

142

0


Located in Cap-à-l’Aigle, Québec, Canada, Les Rorquals is a single-family retreat made up of two volumes. Designed by Alain Carle Architecte in 2018, the black home offers stunning views of the Saint Lawrence Seaway.

This house has a rustic look. Its architecture is more rural than modernist, closer to the earth than to the sky. It hugs the profile of the terrain. The exterior volumetry is abstract and intriguing. Two volumes with irregular angles are anchored to retaining walls holding the soil on a slope. The black pine walls contribute to the strangeness of this form, which intersects the landscape without imposing itself. It is inscribed in the place.

— Alain Carle Architecte

Drawings:

Advertising

Photographs by Raphaël Thibodeau
Visit site Alain Carle Architecte

Related Posts

Вверх