Advertising

Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

508

0


Swiss firm Daluz Gonzalez Architekten has designed Casa Forest, located in a forest near Basel, Switzerland, for a family of five nature enthusiasts and art lovers.

The differentiation between bedrooms and private areas on the one hand and airy open areas on the other (entryway, dining room, kitchen, fireplace, study, library) is made tangible through tunnel-like stairs and room-like platforms that form a sequence and spatial continuum. the central high hallway is part of every room sequence, connecting them all visually. The living room floats like a bird’s nest between branches. Walls and ceilings of exposed concrete as well as sleek built-in furniture in oak evoke an elemental, reduced impression, not attempting to rival the natural surroundings.

The waxed raw plaster walls of the private rooms are polished so that they reflect the outdoors, bringing it inside even more strongly through their careful details. On the roof, a large terrace perches in a reserved fashion. The earth-colored exterior skin and angular volumetry of the building engage in an ongoing dialogue with the natural environment, constantly seeking to both contrast and harmonize with nature.

— Daluz Gonzalez Architekten

Drawings:

Advertising

Photographs by Philippe Wiget Photography, Alexandra Kreja
Visit site Daluz Gonzalez Architekten

Related Posts

Вверх