Advertising

Tung House by Project : Architecture

994

0


Tung House is a 285-sqm (3,068-sqft) house with a 68-sqm (732-sqft) basement located in a wooded area of Lincoln, Massachusetts, United States. Designed by Project : Architecture, the house was completed in 2018.

Located on a strictly preserved wooded area, this project converges with the site and environment through a zero-energy strategy. While the massing adheres to tight setback restrictions, the roof breaks free of the house’s orthogonal geometry to optimize orientation of the solar panels. At the same time, the resulting roof overhang shields the interior from hot summer sun while allowing winter sunlight in for passive heating. To minimize site disturbance, the natural site slope is used to generate a split level section that connects public, semi-public and private zones of the house with the natural surrounds.

— Project : Architecture

Drawings:

Advertising

Photographs by Project : Architecture
Visit site Project : Architecture

Related Posts

Вверх