Advertising

DM House by Studio Guilherme Torres

928

0


Studio Guilherme Torres has converted a 1970’s residence into a spacious house for a London based couple with three young children. Located in São Paulo, Brazil, the family home, called DM House, measures 350m² (3,767ft²).

The home-owner proved to be an excellent designer, which made the process a great deal more pleasant and enabled the architect to suggest really vibrant and colorful decoration. A large multi-color lacquer cabinet was the starting point for the whole project, traversing the rooms, organizing the circulation and giving the house a unique atmosphere. Another highlight of the Project was the revolution in the usage of space. The architect chose to put the children’s bedrooms and games room on the ground floor, and created a living room and kitchen on the basement level. To replace the old, damp cellar, he created a living room surrounded by gardens and a swimming pool. The dining-room table was designed by the architect and built in concrete during the construction phase, contrasting the mosaic tile wall. All the furniture was bought in London and brought back to Brazil when the family came home.

— Studio Guilherme Torres

Drawings:

Advertising

Photographs by Denilson Machado
Visit site Studio Guilherme Torres

Related Posts

Вверх