Advertising

Big Barn by Faulkner Architects

169

0


Designed by Faulkner Architects in 2019, Big Barn is a retreat reusing the footprint of an existing 1950s ranch house. Located in Glen Ellen, California, USA, the house measures 3,900ft² (297m²).

The request from the client was to build in a consistent way within the rolling hills dappled with agricultural buildings. A simple, rectangular, two-story form emerged with an asymmetrical gabled roof. The shorter side of the roof faces the southwest sun and reduces heat gain to the structure. Fenestration is limited to this exposure as well and is organized like thin full height ventilation shutters that reference traditional barn building. The entry, a larger version of the vertical slit elements is recessed for shading. The fireplace and chimney, foreign to the barn typology, is displaced from the structure with glazed joints. The east side is more open to the view and morning sun. A continuous, building-sized assembly of steel sash glazing includes large sliding doors that pocket into the adjacent wall and open the kitchen to the rear terrace.  The upper zone of the main space is void of windows and reminds one of the empty shell-like spaces of barns. A large vertical wood shutter located on the southeast gable end is aligned axially with an internal access through the plan on both levels. When open at both ends, prevailing breezes flow through the mass cooling it naturally. In order to leave the hillside intact and avoid grading, the form is excavated into the site uphill and cantilevered over it downhill. A steel grated bridge connects the upper sleeping level with the hillside and tack barn above. A minimal material pallet of reclaimed redwood, corrugated Corten steel and black steel sash windows combined with integral gutters, and lack of overhangs further the minimal feeling of the construction. Inside the singular materiality is continued via California Oak for floors wall and ceilings.

Radiantly heated floors and minimal cooling provided only at sleeping areas, coupled with enhanced glazing, insulation and mechanical system efficiencies mitigate energy use.

— Faulkner Architects

Drawings:

Advertising

Photographs by Joe Fletcher, Ken Fulk
Visit site Faulkner Architects

Related Posts

Вверх