Advertising

Wooden Box House by Moloney Architects

901

0


Renovated and extended in 2016, Wooden Box House is a turn-of-the-century home located in the regional Victorian town of Ballarat, Australia. Designed by Mick and Jules Moloney, co-founders of Moloney Architects, to meet the changing needs of their family of five, the home measures 450m² (4,844ft²).

We essentially wanted to create a larger open living space that feels open and social. The block faces north so we decided to create a large window seat to soak in the sun. The drawers below are useful toy storage, and the space is a kid favourite.

In the kitchen, we designed the island bench like a piece of furniture. We wanted it to sit off the floor and make the space feel more airy. We placed the hotplates on the island bench to encourage conversation when cooking.

The building materials are raw and inexpensive. The kitchen drawer fronts, custom island bench light, and skirting boards are made from formply. The windows and exposed beams are Tasmanian Oak. The floors are Blackbutt and the cladding is Cedar.

— Moloney Architects

Drawings:

Advertising

Photographs by Christine Francis
Visit site Moloney Architects

Related Posts

Вверх