Advertising

Two Barns House by RS + Robert Skitek

64

0


RS + Robert Skitek has designed Two Barns House totaling 251m² (2,702ft²). Located in a quiet northern district of Tychy, Poland, the house was completed in 2014.

Requirements of investors was that the house have to be open to the south garden, spacious and comfortable. To accomplish this and to split the volume, we divide the body of the building in two materially and functionally diferent parts. We turned first shape towards south and include in it the whole day zone. To let residents maneuver their cars easier, we headed second shape toward the entry to the plot. Here we placed the rest of functional areas. In addition, we shifted both solids relative to each other to further enlarge the driveway, which due to the relatively narrow access road must be used to turn back. This procedure also allowed us to create shaded and private part of the terrace wchich is directly accessible from the bedroom. What’s more parts of the house shade each other so that the master bedroom does not collect direct sunlight in the afternoon, letting the room to cool down before the night. We connected both shapes with bright, open and glazed mezzanine. The choice of very durable materials, and resignation of the gutters gives the possibility for the house to retain its original appearance without maintenance throughout its entire existence.

— RS + Robert Skitek

Drawings:

Advertising

Photographs by Tomasz Zakrzewski
Visit site RS + Robert Skitek

Related Posts

Вверх