Advertising

The Conservatory by Nadine Engelbrecht

475

0


Nadine Engelbrecht has transformed an underutilized 35-hectare (86-acre) farm into a spacious retreat for its occupants from a hectic urban lifestyle. Located in Zwavelpoort, South Africa, the residence, called The Conservatory, has a total floor area of 600m² (6,458ft²).

Upon entry of the conservatory a glass floor allows a glimpse into the wine cellar below, accessible only via a seamlessly integrated trap door. The main bedroom is located on the challenging western side of the house to enjoy bird watching into the tree canopy and brilliant sunset views. The large overhanging patio and timber shutters assist in eliminating unwanted afternoon sun. The remainder of spaces remain oriented north with optimal overhangs to ensure climate comfort throughout seasons. Seldom used guest suites are separately treated on the lower ground area with a private entrance and outdoor space.

— Nadine Engelbrecht

Drawings:

Advertising

Photographs by Marsel Roothman
Visit site Nadine Engelbrecht

Related Posts

Вверх