Advertising

Secret Garden House by Wallflower Architecture + Design

470

0


Secret Garden House is a luxurious, tropical, contemporary family home, situated in Bukit Timah, Singapore. Designed by Wallflower Architecture + Design in 2015, the residence has a total floor area of 13,900ft² (1,291m²).

The house sits on an L-shaped site with a narrow and unassuming frontage; On all sides it is surrounded by neighbouring homes. Further in and on a slight rise, the bulk of the land is not visible from the entrance. Most local home buyers would regard the uneven terrain, narrow frontage and lack of prominence as a disadvantage. The architect saw an opportunity in using the terrain to camouflage the bulk of a large house, and the lushness of a secret garden to screen it from prying eyes.

As the spatial and functional requirements were substantial, the architect positioned over a third of the house into the rising land profile, effectively hiding this mass by leveraging on the unique site. The perceived ground floor was set one level above. It allowed for greater privacy from the entrance road and a ‘plateau’-like terrace to compose the rest of the living spaces and gardens.

— Wallflower Architecture + Design

Drawings:

Advertising

Photographs by Marc Tey Ge Wai, Sean
Visit site Wallflower Architecture + Design

Related Posts

Вверх