Advertising

Residence Maribou by Alain Carle Architecte

98

0


Alain Carle Architecte has renovated Residence Maribou, originally built in the 1960s. Located in Saint-Sauveur, Canada, the house has a total floor area of 225m² (2,422ft²).

Although this house had several insulation and structural problems, its great singularity motivated the owners to invest in its renovation for their retirement project, instead of in a total demolition. The objective thus was to conserve its original character, while modernizing several of its aspects to improve the program’s functionality.

Apart from the restoration of the envelope and several interior elements, the main challenge was to review access to the residence in order to reduce the number of steps to climb from the parking. The main entrance, previously located on the first floor, was therefore relocated to the ground floor, forcing a complete reorganization of traffic and the program. An arch was erected to signal this intervention and emphasize this new route.

— Alain Carle Architecte

Drawings:

Advertising

Photographs by Raphael Thibodeau
Visit site Alain Carle Architecte

Related Posts

Вверх