Advertising

Maehongsorn House by ASWA

513

0


ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic) designed Maehongsorn House in 2016. Located in Maehongsorn, the northern province in Thailand, the house measures 100m² (1,076ft²).

The house is formed of three concrete structure boxes stacked and shifted form each other. The ground floor is a living space with a small pantry and restroom. For the second floor, the working room is located there and on the overlapped part from the first floor created a terrace, where placed a jacuzzi. While master bedroom and master restroom are on the top and have a glass window to look over mountains around. The artificial wood is chosen to clad all over the second and third floors to create a warm lightweight body while the first floor used a plater cement wall to create a heavy base for the house.

All three boxes have a similar dimension of 6.60 by 6.60 meters and 3.45 meters in height. The total area of this house is around 135 square meters. The natural ventilation is the main concern for energy efficiency for this house and the rooftop is occupied with solar cell panels which can provide electricity for hot water.

— ASWA

Drawings:

Advertising

Photographs by DOF Sky|Ground
Visit site ASWA

Related Posts

Вверх