Advertising

House CMV by Estudio MMX

521

0


House CMV is a project designed by Estudio MMX in 2016. Located in Valle de Bravo, Mexico, the home overlooking Lake Avándaro totals 3,724ft² (346m²).

The main actor is not the house, but the landscape. The breath-taking force of a natural landscape like this one, must not be eclipsed, but complemented and strengthened.

While programming a space on the site, architecture must follow the virtues of the site and nature. Therefore, the project scheme virtually eliminates the private rooms of the program by placing them on a semi-underground level, which allows rooms to keep a view towards distant landscape. All the common areas get together in a simple and respectful pavilion, allowing the continuity and contemplation of the immediate and distant landscape.

Earth, roof tiles, wood and stone are the materials through which the proposal develops a construction system, similar to those seen in the region, with a shared base of local knowledge, the search of this reference seeks the integration of the house into its territory.

— Estudio MMX

Drawings:

Advertising

Photographs by Rafael Gamo
Visit site Estudio MMX

Related Posts

Вверх