Advertising

Holiday House Vindö by Max Holst Arkitektkontor

281

0


Max Holst Arkitektkontor has designed a holiday house located on Vindö, an island in the Stockholm archipelago, Sweden. Completed in 2013, the Holiday House Vindö stands on a ridge bordering a 10 meters (33 feet) deep drop into a gorge.

The orientation of the ridge dictates the building’s form and the spatial subdivisions and the spatial emphasis is on the large living, dining and kitchen space, which leads onto to a large sheltered terrace towards south/east. Children’s bedrooms are of a modest scale with a master bedroom located to the East. As a buffer between the living and sleeping areas, a bathroom and is located. The hallway acts as a spacious playroom to the neighboring the children’s rooms.

The material palette is simple and essentially rooted in local building traditions. Tectonically, the house is composed on black concrete plinths and exposed timber rafters highlight the repetition of a 120mm module on which the construction is based. The only setback from this strict systematization occurs in the bathroom where the room is simply not suited for these measurements. Room dimensions fell easily into place, becoming an exercise in creating dynamic spaces with a constant connection to the sky and surrounding forest, all within this framework.

— Max Holst Arkitektkontor

Drawings:

Advertising

Photographs by Hannes Söderlund
Visit site Max Holst Arkitektkontor

Related Posts

Вверх