Compact Holiday Home in the Netherlands | Wowow Home Magazine
Advertising

Compact Holiday Home in the Netherlands


This Compact Holiday Home locates in the Surrounding of Utrecht, Netherlands. The design of the 40 square-meters cottage has been realized from 2012 to 2014 by a collaboration between Zecc and interior designer Roel van Norel.

According to the architects,

The house has replaced an existing garden house, of whicht the foundation was reused and its contours became the starting point of the design. The archetypal cottage is simple: a gable roof of stone slate, a chimney and a wood cladding of Western Red Cedar. The cottage blends into the landscape seamlessly by the natural use of the materials. The architectural drafting, interior design and its realization were in one hand. This has resulted in an unprecedented high level of craftsmanship.

The refinement of this cottage is in the asymmetrical head design, detailing and interior. The house is completely closed on one side by putting the slates vertical on the façade. The other side opens up to the green and is equipped with movable window shutters. That way the sunlight and view can be directed. The horizontal slats of the shutters continue into the cladding of the cottage so that when the shutters are closed the house gets a closed character. The front is completely transparent and has a sturdy/rough steel facade. This part focuses on the open part of the landscape.

The front section is used as a kitchen / living / dining room and in the rear area the sleeping room is placed. The space can be separated by sliding panels. Above the sleeping area there is a small entresol. On the long side of the closed façade all facilities are integrated into a wall of oak: the kitchen, wood stove, a toilet, shower, sink and several cabinets. Even the plinth of the kitchen is designed as a drawer … every square inch of the house is used and thought out.

Advertising

Photographs by Stijn Poelstra | Stijnstijl Fotografie
Visit site Zecc Architecten

Related Posts

Вверх