Writers' Cottage by Jarmund/Vigsnæs Architects | Wowow Home Magazine
Advertising

Writers’ Cottage by Jarmund/Vigsnæs Architects

226

0


Located in Oslo, Norway, this small Writers’ Cottage is 15.0 square meters. Jarmund/Vigsnæs Architects designed the cottage in 2014. Placed in the garden of two professionals the house serves as an additional space that allows them to isolate themselves to focus on their writing and work.

The project is located at the edge of a north-facing slope towards a railway station, with dense shrubs below and on either side. To maximize the view, the entire north facing façade consists of glass, providing ample natural light for the workspace inside. In order to not obstruct the view, the desk is made completely out of glass. All of this makes the space seem lifted above the surrounding landscape.

The project rises in height towards the south, in order to reach above the neighbor’s hedge and allow direct sunlight to flow in to the interior.
The south elevation is narrow, to avoid too much sunlight that could disturb the workplace, and provide privacy. The shape of the building is a result of the shift from the wide and low north elevation to the tall and narrow south elevation. Volumes containing a reading chair and a mezzanine protrude from the main volume.

— Jarmund/Vigsnæs Architects

Plans:

 

Advertising

Photographs by Jonas Adolfsen
Visit site Jarmund/Vigsnæs Architects

Related Posts

Вверх