Advertising

Winterton Lighthouse | Converted Lighthouse by Studio Mackereth

282

0


Located on the edge of the village Winterton-on-Sea, on the coast of Norfolk, England, 18th-century Winterton Lighthouse is a building with a rich history. It was mentioned in the Defoe’s original text of Robinson Crusoe and used as a lookout tower during World War II. In 2012 Sally Mackereth, of London-based Studio Mackereth, turned the lighthouse into 230-square-metre (2,476-square-foot) housing. She has extended the house with a timber-clad extension at ground level and added a new steel and glass lantern with a domed roof. And the landscaped garden near the converted lighthouse has been designed by Christopher Moss.

Winterton Lighthouse before the renovation:

Advertising

Photographs by William Eckersley, Simon Upton, Marcus Harpur
Visit site Studio Mackereth

Related Posts

Вверх