Advertising

Wairau Valley House by Parsonson Architects

349

0


Located in New Zealand, Wairau Valley House is a contemporary house designed by Parsonson Architects and completed in 2010.

The house has a strong connection to the land spatially and materially. There is a sense of encampment, where different interlinked pavilions offer different areas of occupation and privacy or openness.

The spaces are housed beneath low sloping gable forms where boundaries are blurred between the land and building. Heavy lined concrete walls and structures feel part of the land and are used to define indoor and outdoor spaces. The gable roofs float over these to provide shelter and the comforts of home. The landscape is cultivated; lines of orchard trees and vines mark the land in regular patterns and the house responds with the lines of pergolas and posts ready for planting to integrate the house with the land further still.

— Parsonson Architects

Drawings:

Advertising

Photographs by Paul McCredie
Visit site Parsonson Architects

Related Posts

Вверх