Advertising

Red Rocks by The Ranch Mine

116

0


The Ranch Mine has redesigned a mountainside home located in Phoenix, Arizona, United States. Measuring 4,491ft² (417m²), the two-story house, called Red Rocks, was completed in 2018.

When the homeowners asked us to redesign their mountainside home, they were frustrated that the Spanish Colonial Revival style of this home was limiting the potential of the site. The 1st move to fix this was to strip back the additive design features, leaving a 2 story stucco box. Inside we rearranged the floor plan to prioritize the connection between the living spaces and the best views. An additional bedroom was added via a 2nd story addition clad in limestone, cantilevering it out over the mountain to preserve the maximum outdoor living area. 2000 square feet of shaded patios were created, extending the living of the house in every direction. The south facing 2nd floor patio features bi-folding custom steel screens that limit the harsh desert sun but can be folded aside take in the sunset or the stars. On the interior, a neutral palette of walnut and white cabinetry with quartz counters and marble tile were used throughout to keep the red rocks as the star material.

— The Ranch Mine

The Dwelling before the Refurbishment; Drawings:

Advertising

Photographs by Roehner + Ryan
Visit site The Ranch Mine

Related Posts

Вверх