Advertising

Hikari House by Pranala Associates

877

0


Pranala Associates has designed Hikari House (English: House of Light). Located in Bandung, Indonesia, the 422-sqm (4,542-sqft) house was completed in 2015.

Using the terrace house concept which creates a twist of the exterior and interior, made a different ambiance that blurs the boundaries of indoor and outdoor of Hikari House. Emphasizing the connection between outdoor and indoor, the pile that presents at the backyard is made at the same height with the eye level of the user that sits in the living room. This creates a stronger bond between outdoor and indoor elements. Then, the cactus garden that is seen from the dining room, creates a joinery of the outdoor to the indoor seamlessly. Furthermore, with the additional void space that exists besides the dining room, it makes the indoor space more spacious when the partition glass is opened.

As interior design is a unity and is inseparable with the architecture itself, the interior of this house is stitched by the elements that can be seen throughout the building. Architectural approach, natural lighting, artificial lighting, furniture, decorative accents, up to the landscape that pleases, those are the elements that communicate and felt from the inside of the house.

The façade of this house is facing towards the west, with a solid look that gives the user privacy and prevents the interior from the afternoon sunlight glare. The form and material of the house represent the idea of creating a house with low maintenance. Furthermore, the explicit usage of material such as exposed concrete, ulin wood, and steel bars used for the exterior, this house creates an impression of a modern tropical house.

— Pranala Associates

Drawings:

Advertising

Photographs by Mario Wibowo
Visit site Pranala Associates

Related Posts

Вверх