Advertising

FIL House by Beczak Beczak Architekci

92

0


Beczak Beczak Architekci has designed FIL House. Located in Czarnów, Poland, this one and a half story single-family house is divided into a closed, dark southern block and a higher, light grey northern block.

The 4,6m high north part houses a living room, and three bedrooms. The height difference between roof sections introduces sunlight from above the south part of the house into the north-facing rooms. Height of the small bedrooms allowed to introduce mazzanines, which complement their functional layouts. A continuation of the higher roof covers a west facing terrace.

Due to strong western exposition, and a large level of fenestration in the living room, windows there are composed of dimmed glass panels, which harmonize with a dark finish of the low part of the house. A wall of raw concrete serves as a background for the living room with a free standing fireplace, and continues through the windows to the outside terrace. This, along with the same continuation of the ceiling creates a sense of connection with the outside.

The southern part of the house works as a division from the road, which is located very near, and along this side of the house. It houses a kitchen, bathrooms, laundry room, and a guest room. Windows in this façade are long, narrow, and situated right under the ceiling, to provide sunlight, but not allow insight from the road. Although the kitchen has large windows, it is retracted, and the view from the road is blocked by a free standing wall following the main façade line. In the space between the kitchen and wall, there is a small secondary terrace. Both terraces are finished with concrete slabs, and connected via a wooden deck. Entrance to the building is distinguished by use of wood on the elevation.

— Beczak Beczak Architekci

Drawings:

Advertising

Photographs by jankarol
Visit site Beczak Beczak Architekci

Related Posts

Вверх