Advertising

De la Roche Residence by NatureHumaine

58

0


Designed by NatureHumaine in 2017, De la Roche Residence is a project of transformation of a duplex into a principal family residence for a couple with two young children. Located in Montreal, Canada, the remodeled house has a total floor area of 2,060ft² (191m²).

The project consists in reorganizing the original portion of the house and enlarging it with an extension in the yard while preserving the façade on the street as required by the city bylaws.

Suspended above the dining room, a grey angular volume sheltering the master bedroom cantilevers out over the garden terrace. For more intimacy, a pair of steel blades unfolds in front of two large panes of glass over the garden façade filtering the views from the neighbours and modulating the natural light coming into the living spaces.

Wishing to create an effect of depth on the garden façade, two tones of colours are used; one gray tone for the suspended volume covered in fibrocement boards and an other in copper for the windows, steel blades and the patio door in the recessed portion of the back wall. An angular frame like structure connects both immediate neighbours as a result of their differences in the protrusions of their constructions.

Within the house, a staircase positioned directly under a generous skylight becomes the focal element of the house. Three entities compose this staircase; the first steps cladded in white marble, a wooden landing cladded in Russian plywood that continues through the family room to become a working surface and finally the circular stair painted white with perforated steel guards and steps in white birch.

— NatureHumaine

Drawings:

Advertising

Photographs by Adrien Williams
Visit site NatureHumaine

Related Posts

Вверх