Advertising

De La Canardière Residence by Boom Town

136

0


Atelier Boom Town has designed De La Canardière Residence to enable a sister and brother to meet as a family on special occasions and to unwind in contact with nature. Located in Val-Morin, Quebec, Canada, the residence, completed in 2017, has a total floor area of 3,600² (6,092ft²).

This elevation, which offers a bird’s eye view of the lake, is the backbone for the development of this architectural concept—grasping hold of the land through the blending of two areas intersecting one another. The parcelling out of its shapes made its integration with the landscape possible. Its establishment forms part of a circuit throughout a site where paths extend internally, creating views, such as observation posts towards the surrounding landscape.

The upper area, which takes on the shape of a distinctive gabled-roof house, looks out to the lake through a cantilever, while the lower area anchors to the slope. Both areas are sliced ​​at their intersections to give way to vertical circulation and to the entrance hall below. This pivot space organizes the entire internal circulation area and enables the core of the building to connect with the outside.

The lower floor has a more contemporary shape with its flat roofs and very large openings. The living space, which is arranged on two levels, takes advantage of plunging views onto the lake. On one end, a large screen shelter completes the lower area. A wide terrace is arranged on the roof at the other end.

— Boom Town

Drawings:

Advertising

Photographs by Steve Montpetit
Visit site Boom Town

Related Posts

Вверх