Advertising

Villa V by Paul de Ruiter Architects

95

0


Paul de Ruiter Architects has designed Villa V – an energy-neutral house equipped with every luxury and comfort. Located in Park Brederode, in the Dutch city Bloemendaal, the house has a total floor area of 489m² (5,264ft²), including a 154m² (1,658ft²) cellar.

The villa is perfectly suited to its location. The minimalist box that constitutes the first floor perches above the original dune and the lower floors, which are embedded in the former. The north and south façades consist primarily of floor-to-ceiling glass walls framed in French oak. In contrast, the east and west façades are largely closed-off, built as they are from Waxedwood. A large central skylight floods the heart of the villa with daylight.
We used recycled wood from an old ship for the entrance and garage

The villa’s energy needs are met sustainably and efficiently by means of a combination of geothermal and solar thermal technology. The garage includes a service area, which houses a geothermal storage system and heat pump; and the roof features alternating sections of sedum — which reduce energy requirements by providing warmth in the winter months and keeping the place cool in the summer — and solar panels, which feed energy from the sun to the storage system below.

We worked with interior architects i29 to ensure that our use of natural, minimalist materials for the exterior features was repeated in the interior of the home. The interior is thus informed by a carefully judged use of veneered plywood, which contributes to the home’s range of neutral palettes and lends the place a consistent understated character.

— Paul de Ruiter Architects

Drawings:

Advertising

Photographs by Tim Van de Velde
Visit site Paul de Ruiter Architects

Related Posts

Вверх