Advertising

The Stone House in Chile

67

0


The Stone House is a contemporary residence, designed by Estudio Alinea in collaboration with Pe+Br+Re Arquitectos and Cristóbal Lamarca. Located in Puerto Varas, in southern Chile, the house completed in 2017 measures 280m² (3,014ft²).

The volumetric configuration, responds to the typology of the southern houses. With the heat source in the center and an envelope of low thermal transmittance, the facades are designed specifically according to their orientation, to allow solar radiation access and to naturally ventilate the interior spaces. This allows to solve the program leaving all the services and humid zones in the south side. Private spaces on the north side and circulations to the center acting as thermal buffers.

The programmatic configuration is resolved on two levels, with a first floor of public areas, a desk, living / dining room, semi-open kitchen and services, and a second floor of private areas, bedrooms, bathrooms and family room. In the center of the house the vertical circulation connects both levels with a double height that marks the spatial nucleus of the building.

— Estudio Alinea

Drawings:

Advertising

Photographs by Nicolás Saieh
Visit site Estudio Alinea

Related Posts

Вверх