The Forest House by Ramón Esteve Estudio de Arquitectura | Wowow Home Magazine
Advertising

The Forest House by Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

845

0


This contemporary residence located in Chiva, Spain. Was designed in 2014 by Ramón Esteve Estudio de Arquitectura.

The House in the Forest is settled in an extensive residential area. A large pine forest on the plot itself is the closest surroundings of the house.

On the basis of four stone walls, we generate prismatic volumes that fragment the space, identifying each room. The interstitial area between the parts is covered by an element of wood, which acts as a distributor and connector between the spaces of the house.

The aim of the project is the creation of different outdoor areas linked to the interior rooms, according to their level of privacy. Each room has a different height in function of their use in the developing plant, except for the volume of the bedrooms. With This set-up a cross-shaped plan that arranges the external space is generated.

— Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

Plan:

Advertising

Photographs by Mariela Apollonio
Visit site Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

Related Posts

Вверх