Advertising

Residence J&C – House in Somers by Open Studio Pty Ltd Architecture

110

0


Residence J&C is a 170-sqm (1,830-sqft) house in Somers, a small beachside town in Australia. The residence, completed in 2016, was designed by Open Studio Pty Ltd. It serves as a semi-permanent residence for a couple and their dog.

Early concepts exploring the possibility of a single storey building were soon abandoned in favour of an elevated two-storey scheme to achieve a modest footprint and minimise the disruption to vegetation and topography. The majority of the site remains untouched, maintaining a continuous and informal landscape stretching from the street to the creek’s embankment. The entry approach is subtle and indirect. The house is placed on the highest point of the site, making the most of the spectacular outlook.

— Open Studio Pty Ltd

Drawings:

Advertising

Photographs by Open Studio Pty Ltd Architecture
Visit site Open Studio Pty Ltd Architecture

Related Posts

Вверх