Advertising

DL House by DP+HS Architects

665

0


DP+HS Architects has designed DL House for a young couple. Located in Jakarta, Indonesia, the house occupying a 338-sqm (3,638-sqft) plot of land has a total floor area of 680m² (7,319ft²).

The strategy is to divide the program of the house into three levels, the 1st level includes a garage and service area, the living spaces were being elevated to the 2nd level to be more exposed, more open, and in line with the basic purposes of a living space. The 3rd level includes a master bedroom and children’s bedrooms, alongside a small upper living room. Our attempt is to recreate the feeling and sense of natural atmosphere into livable space. We translate the natural dynamics of nature into more predictable outcome. We want to smell plants, we want to hear water drops, we want to let people step into the threshold of cold stone and warm timber, we need to feel the wind breeze, we want to be under the shady sunlight, we want to evoke the senses, we try to recreate the feelings and memories of being with important people under the trees; while still consider the compactness of young couple’s everyday lives.

We arrange an unobstructed living space with a large void to emphasize openness, leading to visual and verbal connection between spaces and activities, both horizontally and vertically. The void serves as the light source for the entire inner part of the house, with laminated glass skylight plus double layer screens to protect from direct sunlight and create different shadow pattern throughout the day, while help setting up the mood. The shallow pond around the ‘living island’ combines with the void for cross ventilation system help lowering the house temperature during the day.

— DP+HS Architects

Drawings:

 

Advertising

Photographs by Don Pieto
Visit site DP+HS Architects

Related Posts

Вверх