Advertising

Lightbox by Bohlin Cywinski Jackson

483

0


Located on a peninsula that extends south from British Columbia across the border to Point Roberts, USA, Lightbox is a home and studio for a photographer and his young family. Completed by Bohlin Cywinski Jackson in 2015, the Lightbox measures 1,560ft² (145m²).

The home was made decidedly modest, in size and means, with a building skin utilizing simple materials in a straightforward yet innovative configuration. The result is a structure crafted from affordable and common materials such as exposed wood two-bys that form the structural frame and directly support a prefabricated aluminum window system of standard glazing units uniformly sized to reduce the complexity and overall cost.

Accessed from the west on a sloped boardwalk that bisects its two contrasting forms, the house sits lightly on the land above the forest floor.

A south facing two-story glassy cage for living captures the sun and view as it celebrates the interplay of light and shadow in the forest. To the north, stairs are contained in a thin wooden box stained black with a traditional Finnish pine tar coating. Narrow apertures in the otherwise solid dark wooden wall sharply focus the vibrant cropped views of the old growth fir trees at the edge of the deep forest.

Lightbox is an uncomplicated yet powerful gesture that enables one to view the subtlety and beauty of the site while providing comfort and pleasure in the constantly changing light of the forest.

— Bohlin Cywinski Jackson

Drawings:

Advertising

Photographs by Nic Lehoux Photography
Visit site Bohlin Cywinski Jackson

Related Posts

Вверх