Advertising

Feurstein House by Innauer‐Matt Architekten

605

0


Feurstein House is a project designed by Innauer‐Matt Architekten in 2013. Located in a small hamlet in the municipality of Schwarzenberg, Austria, this minimalist house has a total floor area of 140m² (1,507ft²).

The goal was to place a house into the sensitive ensemble that is inconspicuous at first glance and to preserve the existing green area.

The addition replaces an older building, the service areas of the previous house, which after having given up farming half a century ago were used partially as a flat and were now not sufficient any more. The challenges were to create a volume that needed to fit inside of the outlines of the preceding building and the location, which ruled out an orientation towards the South. Nevertheless value was placed on achieving a spatially interesting concept of the interior. The kitchen with the adjacent living room constitutes the core of the house. These two rooms not only distinguish themselves by their completely different room layouts but also by their different ceiling heights. The change of heights at the steps as well as the open kitchen shelf are connecting and separating elements at the same time.

The façade is a refined but traditional and in this area often common spruce cladding. Also the materials of the interior are simple but carried through consequently. There is a play of industrial plywood, concrete and concrete stone as well as knotty spruce wood.

— Innauer‐Matt Architekten

Drawings:

Advertising

Photographs by Adolf Bereuter
Visit site Innauer‐Matt Architekten

Related Posts

Вверх